Kultura koreańska od kuchni, AZ#16E277A4EB/DL-ebwm/epub Ocena produktu:

od 17,58 PLN

oszczędzasz do 13%

  • Producent: Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
  • Kategoria: E-booki
  • ISBN: 9788323548911
  • Wydawnictwo: Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego
Tytuł Kultura koreańska od kuchni Podtytuł Rytuały, etykieta i estetyka Język polski Wydawnictwo Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego ISBN 978-83-235-4891-1 kolekcja Coreana Varsoviensia Rok wydania 2019 Warszawa Wydanie 1 ilość stron 242 Format epub, pdf, mobi Spis treści Wstęp 7

Anna Piwowarska: Wino w poezji shijo – przykład postawy epikurejskiej i eskapizmu w tradycyjnej literaturze koreańskiej 9

Kamila Kozioł: Zapiski damy Chang Kye-hyang jako źródło
poznawcze z dziedziny antropologii kulinarnej siedemnastowiecznej Korei 37

Jakub Taylor: Prehistoryczna i wczesnohistoryczna kuchnia południowego wybrzeża koreańskiego – kształt dziejów i sugestia nowej systematyzacji badań 77

Justyna Najbar-Miller: Obraz jedzenia i picia w buddyjskiej obyczajowości klasztornej dawnej Korei na podstawie wybranych źródeł piśmienniczych i poetyckich 121

Iwona Kordzińska-Nawrocka: Koreańskie tradycje kulinarne
w Japonii 147

Jeong In Choi: Symbolika ryżu w przysłowiach i frazeologizmach koreańskich 177

Magdalena Tomaszewska-Bolałek: Ttŏk – w kuchni i kulturze Korei 197

Hyerim Pak: Alkohol w życiu Koreańczyków 217

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii E-booki