od 59,99 PLN
linia Patisserie to odpowiedź na zapotrzebowania najszczególniej wymagających kucharzy specjalizujących się w wypiekach ciast i słodkościach. Obszerny asortyment, przeróżne wielkości, objętości i kształty, a z reguły najwyższej jakości materiały, z których formy są tworzone gwarantują nam, iż pieczenie stanie się proste i przyjemne.
Wszystkie formy serii Patisserie wytwarzane są z najwyższej jakości bezpiecznej dla zdrowia cienkiej stali, która to powleczona jest z obu stron warstwą powierzchni nieprzywierającej patentu marki Ballarini.
Powierzchnia ta pod nazwą CORTAN pozwala na pieczenie bez ryzyka przywierania ciast. Nie zawiera ona w sobie żadnych destrukcyjnych dla zdrowia substancji a w szczególności PFOA, związków niklu czy również metali ciężkich.
Produkcja w Unii Europejskiej, we włoskiej fabryce Ballarini zapewnia, że produkty Patisserie są bezpieczne dla zdrowia i spełniają wszelkie jakościowe normy. Forma intuicyjne otwieranie z boku zezwalające na nietrudne i skuteczne wyjmowanie wypieków.
Występuje w dwóch konfiguracjach dna: konwencjonalne płaskie, oraz drugie ze stożkiem we wnętrzu zezwalającym na alternatywny wygląd wypieku. Dostępna jest w 3 podstawowych wymiarach: 24, 26 i 28 cm. Artykuł nie pasuje do użytkowania mistrzowskiego i przemysłowego.