• Producent: BRUNBESTE
  • Kategoria: Formy do pieczenia
  • Rodzaj: do babki

Forma silikonowa do pieczenia babki. Wykonana ze 100% silikonu przeznaczonego do kontaktu z żywnością, dzięki temu formy są bardziej zrównoważone i trwalsze. Ekonomiczna: lepszą cyrkulację ciepła i zimna Do 20% krótszy czas pieczenia Materiał zagwarantuje równomierne pieczenie proste odchodzenie wypieku od ścianek użyteczna: Nie wymaga natłuszczania nieskomplikowane przechowywanie oporna na zabrudzenia Nie odbarwia się Nie chłonie zapachów prosta w czyszczeniu i pielęgnacji dostosowana do mycia w zmywarce Trwała: Nie odkształca się Pod wpływem temperatury wraca do pierwotnego kształtu Temperatura użytkowania od -40°C do 250°C Bezpieczna: Neutralna dla jedzenia pasuje do: Piekarnika Kuchenki mikrofalowej Lodówki Zamrażalnika Zmywarki rozmiary: 27,5 x 24 x 11 cm Formy silikonowe są udoskonalone aniżeli blachy, naczynia ceramiczne albo szklane formy bowiem są bardziej uniwersalne i posiadają więcej zastosowań.

Można używać je do wszelkiego: ciast, ciasteczek, pizz, zapiekanek jak dodatkowo pasztetów i pieczeni, mięs można także w nich piec pieczywo. W przeciwieństwie do blach, ceramiki i szkła z zasady mają dekoratywny kształt i cieszą oczy kolorem.

cechy form silikonowych: 1. Formy silikonowe są uniwersalne, nieprzeciętnie nadają się do niskich jak i wysokich temperatur. Standardowo formy wytrzymują temperaturę od -40oC do +250oC. - Temperatura górna wynosi choćby do 250oC ( w zależności od producenta) nie ma znaczenia, czy będziemy piec w piecyku elektrycznym z termoobiegiem lub bez, czy w gazowym, choć warto pamiętać, żeby nie stawiać form tuż nad palącym się płomieniem.

- W formach można przyrządzać także dania wymagające chłodzenia, a nawet mrożenia. Niskie czy wysokie temperatury nie wywołują odkształcania się form, ani ich roztapiania. 2. Formy silikonowe są wytrzymałe na tzw.

szok cieplny. Wytrzymują gwałtowne zmiany temperatur i tak po wyjęciu z zamrażalnika można włożyć formę od razu do piekarnika. 3. Można ich używać do piekarników, zamrażarek, lodówek, kuchenek mikrofalowych jak również myć w zmywarkach.

4. Dzięki sprężystości, formy zajmują niewiele miejsca przy przechowywaniu, co równa się z oszczędnością miejsca w Twojej kuchni. 5. Silikon wyjątkowo momentalnie stygnie, dzięki czemu już po upływie 2 min od wyjęcia z gorącego urządzenia, można bezpiecznie dotykać formę.

6. Ich zaletą jest też oszczędność energii. Silikon należycie przewodzi ciepło, co powoduje, że czas pieczenia w tych formach jest krótszy aniżeli w innych o 10-20%. 7. Potrawy nie przywierają, a co najważniejsze form silikonowych (oprócz pierwszego razu po zakupie) nie trzeba ich natłuszczać przed pieczeniem, co czyni Twoją kuchnię zdrowszą.

Wyjęcie produktów z formy nie sprawi kłopotów, ciasta albo potrawy nie marnotrawiąc kształtu przy wyjmowaniu. 8. Formy łatwo umyć pod bieżącą wodą lub w zmywarce. Nie trzeba ich szorować, starczy przetrzeć miękkim zmywakiem.

Silikon prędko schnie.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Formy do pieczenia