Stojak stelaż do pieczenia kurczaka umożliwi przygotowanie soczystego kurczaka bez konieczności dodawania tłuszczu, który w klasycznej brytfannie uniemożliwia przywieraniu. Wytapiany tłuszcz w trakcie pieczenia skapuje na dno podstawki. Dzięki czemu kurczak nie piecze się w tłuszczu co wpływa na obniżenie kaloryczności dania. Ten sposób pieczenia jest stanowczo sugerowany osobom na diecie. Tłuszcz nie ścieka na blachę w piekarniku czy na ruszt i palenisko grilla. Pojemnik na przyprawy (aromatyzer) umożliwia dodanie ulubionej marynaty albo piwa by jej aromat przeniknął do mięsa podczas cyklu pieczenia. Parametry: Uchwyt/stojak do pieczenia kurczaka stworzony jest z wytrzymałej stali nierdzewnej. Utrzymuje kurczaka w pozycji pionowej w trakcie przyrządzania, dzięki temu staje się równomiernie zarumieniony i chrupiący dookoła. Stojak na kurczaka z pojemnikiem na przyprawy. Możesz dodać zróżnicowane przyprawy według uznania i preferencji smakowych. Budowa stojaka na kurczaka mnóstwo otworów, które lepiej rozprowadzają aromat i powodują, że grillowany kurczak staje się smaczniejszy. Kompatybilny z grillami węglowymi, grillami gazowymi i piekarnikami, można postawić na ruszcie nad żarem ogniska (pamiętając, że wysoka temperatura może trwale odbarwić stal). Nieprzeciętny do pieczenia kurczaka, kaczki, niewielkiego indyka, cietrzewia, drobnej gęsi i wielu innych. Demontuje się w celu nieskomplikowanego przechowywania. Wymiar: średnica 18 cm, wys. 23 cm