Garnek przeciętny do profesjonalnej gastronomii produkowany z najwyższej jakości stali nierdzewnej 18/10. Produkty ma satynowe wykończenie z polerowaną górną częścią. Garnek tłoczony z jednego kawałka stali o grubości od 1,0 -1,2 mm w części satynowanej i 1,32 mm w części polerowanej.
Jakość stali i cykl produkcji garnka wywołują, że jest to garnek konkretny, który nie ulega deformacjom. Wywinięty rant, zaokrąglenia, a także beznitowe mocowanie uchwytów (zgrzewane beznitowo w 10 punktach) zapewniają łatwe zachowanie higieny. Garnek ma trójwarstwowe aluminiowo-stalowe dno o grubości 7 mm, które zapewnia równomierne rozprowadzanie temperatury, nie powoduje dodatkowo przypalania potraw.
Uwaga:
Dzięki zastosowanej technologii, ascetyczncom wysokiej jakości i skrupulatności wykonania garnek może być wykorzystywany we wszelkich typach płyt grzewczych – także indukcyjnych.
Do garnka należy dokupić pokrywkę.