Rondel żeliwny ERNESTO, Ø 20 cm
Opis towaru
- z systemem uniemożliwiającym kapaniuI do soczystego i aromatycznego smażenia, duszenia lub gotowania na parze
- doskonały do podawania i przygotowywania pieczeni i drobiu
- równomierne rozprowadzanie ciepła i wyjątkowo korzystne magazynowanie ciepła
- łatwa pielęgnacja i długotrwała warstwa emaliowana we wnętrzu i na zewnątrz
- uchwyt i przeciwuchwyt gwarantują bezpieczną i komfortową obsługę
- żaroodporność do 240°C
- pasuje do wszystkich typów kuchenek, dodatkowo indukcyjnych
- nadzwyczajny również do chrupiących potraw smażonych
- pojemność: ok. 3000 ml
- objętość użytkowa: ok. 2500 ml
Materiał
stal nierdzewna, żeliwo emaliowane
rozmiary
ok. 41,8 x 21,6 cm x 12,3 cm (dł. X Ø x wys.)
Waga
- garnek: ok. 2800 g
- pokrywka: ok. 1000 g
I Płyn ze smażenia zbiera się w kroplach na wypustkach pokrywy, dzięki czemu potrawy są stale i równomiernie skrapiane. Smażone danie pozostaje soczyste i jest istotnie aromatyczne.