Garnki żeliwne producenta Staub charakteryzuje najwyższa jakość, nadzwyczajne wykonanie oraz niesamowita solidność. Wielowarstwowa emalia sprawia, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,także bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz błyszczącej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej producenta zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki wspaniale pasują do wszystkich rodzajów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich także zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis produktu:
Kilka ergonomicznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: