Garnki żeliwne marki Staub znamionuje najwyższa jakość, rewelacyjne wykonanie oraz niesamowita trwałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,na dodatek bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz błyszczącej, natomiast wewnątrz ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki zostały specjalnie zaprojektowane by poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki znakomicie pasują do wszelkich rodzajów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich jeszcze zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis towaru:
Kilka poręcznych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: