Garnki żeliwne producenta Staub cechuje najwyższa jakość, genialne wykonanie, a także niesamowita solidność. Wielowarstwowa emalia powoduje, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,także bardziej niepodatna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz błyszczącej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej producenta zostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki wyśmienicie pasują do wszelkich rodzajów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich na dodatek zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis produktu:
Kilka ergonomicznych porad przy stosowaniu naczyń żeliwnych: