Garnki żeliwne producenta Staub charakteryzuje najwyższa jakość, perfekcyjne wykonanie i niesamowita solidność. Wielowarstwowa emalia powoduje, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko wyjątkowo gładka,na dodatek bardziej niepodatna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz błyszczącej, natomiast wewnątrz ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy zostały specjalnie zaprojektowane aby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki wyśmienicie pasują do wszelkich rodzajów kuchni (w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich również zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis produktu:
Kilka użytecznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: