Rondel kuchenny stworzony z wysokiej jakości stali rdzoodpornej w pakiecie z poręczną szklaną pokrywką. Producent artykułów gospodarstwa domowego oferuje naczynie przeznaczone do gotowania, duszenia i smażenia towarów spożywczych na kuchenkach indukcyjnych. Rondel o obszerności 1 l to wielowarstwowe dno termiczne, magazynujące ciepło i komfortowe, nienagrzewające się uchwyty pozwalające na łatwe przenoszenie naczynia.
Rondel to wariant naczynia kuchennego, które nadzwyczajnie sprawdza się do podgrzewania, a także przygotowywania wielu potraw. Rondle typowo posiadają znaczne dno i dość niskie ścianki. Głównie zaopatrzone są także w jedną długą rączkę, która nadzwyczajnie sprawdza się przy ich trzymaniu, a także przenoszeniu lub dwa symetryczne „ucha", dzięki którym można przenosić je oburącz.
Porządny rondel emaliowany albo rondel ze stali nierdzewnej to koniecznik w każdej kuchni. Ten pierwszy stanowić może także ozdobę każdej rustykalnej kuchni, ponieważ na ogół jest przyozdobiony konwencjonalnymi wzorami. Przygotujesz w nim sos, zupę, budyń czy gulasz i podgrzejesz dowolną płynną albo półpłynną potrawę. Długa rączka usprawnia jego trzymanie, a więc istotnie nadaje się do przygotowywania potraw wymagających ciągłego mieszania. Wysokiej jakości rondel zezwala na równocześnie smażenie, jak i gotowanie, ograniczając przywieranie potraw i stanowiąc niezwykle funkcjonalne narzędzie kuchenne. Wykonanie z nietoksycznych materiałów sprawia zaś, iż jest to naczynie stosowne do przygotowywania posiłków dla całej rodziny.