Rondel kuchenny z wysokiej jakości stali nierdzewnej przeznaczony do gotowania, duszenia, smażenia produktów spożywczych. Naczynie uwydatnia się objętością - 1,5 l, wielowarstwowym dnem termicznym magazynującym ciepło, a także wygodnymi uchwytami, które się nie nagrzewają. W środku rondla znajduje się skala pomiarowa. Rondel z wygodną rączką pochodzi z oferty uwielbianego producenta artykułów gospodarstwa domowego - KING Hoff.
Rondel to rodzaj naczynia kuchennego, które wyśmienicie sprawdza się do podgrzewania oraz przygotowywania wielu potraw. Rondle zwykle mają pokaźne dno i dość niskie ścianki. Z zasady wyposażone są również w jedną długą rączkę, która perfekcyjnie sprawdza się przy ich trzymaniu oraz przenoszeniu lub dwa symetryczne „ucha", dzięki którym można przenosić je oburącz.
Porządny rondel emaliowany lub rondel ze stali rdzoodpornej to niezbędnik w każdej kuchni. Ten pierwszy stanowić może także ozdobę każdej rustykalnej kuchni, ponieważ z zasady jest przyozdobiony klasycznymi wzorami. Przygotujesz w nim sos, zupę, budyń czy gulasz i podgrzejesz dowolną płynną albo półpłynną potrawę. Długa rączka upraszcza jego trzymanie, a więc niezwykle pasuje do przygotowywania potraw wymagających ciągłego mieszania. Wysokiej jakości rondel zezwala na równocześnie smażenie, jak i gotowanie, ograniczając przywieranie potraw i stanowiąc niezwykle funkcjonalne narzędzie kuchenne. Wykonanie z nietoksycznych tworzyw sprawia zaś, iż jest to naczynie adekwatne do przygotowywania posiłków dla całej rodziny.