Rondel Vikos – praktyczny pomocnik każdego mistrza kuchni W czym ugotować budyń albo roztopić czekoladę do ciasta? Można zastosować zwykły garnek,krótkie uchwyty szybko się nagrzeją i trzymanie naczynia w trakcie mieszania będzie uciążliwe. Do tych i innych celów kulinarnych polecamy rondel Vikos o objętości 1,6 l. Wysoki garnek idealnie pasuje do obróbki termicznej produktów, które pryskają podczas wrzenia albo mają tendencję do wykipienia. Długa rączka chroni przed poparzeniem i upraszcza mieszanie potrawy. Gotową zawartość możesz komfortowo przelać na talerz lub do słoika, korzystając z dwóch lejków. Dzięki antyprzyczepnej powłoce Qualum Basic czeka Cię gotowanie bez stresu – rondel nieprzywierający zapobiega przypaleniu i rozpadaniu się potraw. Rondel ma wielowarstwowe dno, dzięki któremu garnek równomiernie się nagrzewa i dłużej utrzymuje temperaturę. Naczynie zostało wykonane ze stali rdzoodpornej 18/0, więc nie posiada niklu i wykazuje silne właściwości ferromagnetyczne. Choćby zwykły rondel do mleka będzie ozdobą kuchni – możesz zawiesić go nad wyspą razem z innymi garnkami albo na relingu nad blatem. Ze względu na nieprzywierającą powłokę garnek świetnie spełni oczekiwania w gotowaniu karmelu, sosów, dżemu czy polewy do ciast.