Garnki żeliwne producenta Staub cechuje najwyższa jakość, idealne wykonanie oraz niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko stanowczo gładka,jeszcze bardziej niepodatna na zarysowania. W garnkach Staub zastosowano dwóch typów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy pozostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki wspaniale pasują do wszelkich rodzajów kuchni ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich dodatkowo zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis produktu:
Kilka praktycznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: