Garnki żeliwne firmy Staub cechuje najwyższa jakość, nadzwyczajne wykonanie i niesamowita odporność. Wielowarstwowa emalia powoduje, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko nad wyraz gładka,na dodatek bardziej odporna na zarysowania. W garnkach Staub użyto dwóch rodzajów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast wewnątrz ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej marki zostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki perfekcyjnie pasują do wszelkich wariantów kuchni ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich również zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 poziomów.
Opis produktu:
Kilka użytecznych porad przy użytkowaniu naczyń żeliwnych: