Garnki żeliwne firmy Staub charakteryzuje najwyższa jakość, genialne wykonanie i niesamowita wytrzymałość. Wielowarstwowa emalia sprawia, że zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko bardzo gładka,w dodatku bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub zastosowano dwóch wariantów emalii: na zewnątrz lśniącej, natomiast we wnętrzu ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej producenta pozostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw poprzez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki idealnie pasują do wszelkich typów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich również zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis produktu:
Kilka poręcznych porad przy użytkowaniu naczyń żeliwnych: