Garnki żeliwne firmy Staub charakteryzuje najwyższa jakość, nieprzeciętne wykonanie, a także niesamowita trwałość. Wielowarstwowa emalia powoduje, iż zewnętrzna powierzchnia garnka jest nie tylko istotnie gładka,ponadto bardziej wytrzymała na zarysowania. W garnkach Staub zastosowano dwóch wariantów emalii: na zewnątrz połyskującej, natomiast w środku ciemnej, matowej. Produkty tej francuskiej firmy pozostały specjalnie zaprojektowane żeby poprawić jakość przyrządzanych potraw przez specjalnie wyprofilowaną pokrywkę, która sprzyja procesowi kondensacji (para skrapla się do garnka).
Garnki znakomicie pasują do wszystkich typów kuchenek ( w tym indukcyjnych). Nadają się nie tylko do codziennego gotowania, duszenia czy podsmażania - można w nich w dodatku zapiekać potrawy. Dzięki stalowemu, niklowanemu uchwytowi można ich używać w piekarniku do 260 stopni.
Opis artykułu:
Kilka praktycznych porad przy używaniu naczyń żeliwnych: