• Producent: Olesiejuk Sp. z o.o.
  • Kategoria: Hobby i poradniki
  • ISBN: 9788377085509
  • Oprawa: twarda
  • Autor: Adam Woźniak, Marek Kondrat, Paweł Wątor
  • Wydawnictwo: Olesiejuk
  • Ilość stron: 192
  • Rok wydania: 2011

Stale staramy się usprawniać rytm życia, a liczba spraw do załatwienia zmusza nas do bezustannego i szybkiego podejmowania decyzji. Jak ocalić własne emocje i spróbować zachować spokój$624 Pragniemy chronić własną przestrzeń, z uwagą dokonywać przemyślanych wyborów, i choć na chwilę powstrzymać tempo.

Ta książka ma być właśnie takim przystankiem, krótką chwilą dla siebie i bliskich, pomysłem na miłe spędzenie czasu. Geneza Odkrywania smaku jest prosta. Pan Marek Kondrat otrzymał od mężczyzn Jana i Filipa Wieczorkiewiczów propozycję, by dobrał wina do karty menu przygotowanej dla powstającego w Gdańsku hotelu Hilton.Temu z pozoru rutynowemu działaniu zaczęły jednak towarzyszyć eksperymenty w poszukiwaniu i łączeniu smaków.

Nie chodziło o znajomość niesprężystych reguł, a raczej o poszukiwania smaku,,znakomitego". Już śladowe zmiany składników potrawy lub sposobu jej przygotowania wpływały na percepcję smakową w połączeniu z winem i tym samym na jego,,przydatność".

Jakich wrażeń smakowych dostarcza wino$625 Jakie komponenty smakowe potrafi uwypuklić, a co niweczy$626 Jakie połączenie jest uniwersalne i zapewnia poczucie przyjemności, jeśli chodzi o końcowy efekt$627 Nie powinien przecież dominować smak nawet z największą dbałością przygotowanego jedzenia ani wybornego wina.

Chodziło o szczególnego rodzaju mariaż, rewelacyjny związek i satysfakcję odbiorcy. Dokonanie stosownych wyborów to znaczna odpowiedzialność wobec tych, którzy nam zaufali. Ale dzięki tym eksperymentom i wiedzy kucharzy i somelierów wielu ludzi będzie mogło rozkoszować się unikalnym smakiem.

Po kilku sesjach winno-kulinarnych, w trakcie których ze skupieniem wąchali dojrzałe pomidory i próbowali jak smakują w połączeniu z różnymi winami w zależności od stopnia zredukowania sosu, który może być odrobinę bardziej słodki albo słony.

Jak smakuje sauvignon zagryzane selerem naciowym$628 Te swoiste warsztaty miały na celu odejście od skostniałych ogólnie obowiązujących kanonów. Powyższy opis pochodzi od wydawcy.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Hobby i poradniki