FARMINA Vet Life Hypoallergenic Pork & Potato to mokra karma dla dorosłych kotów. Została wyprodukowana z myślą o zwierzętach z alergiami pokarmowymi i nieprawidłowym trawieniem.
W składzie FARMINA Pork & Potato odnajdziesz wątrobę wieprzową i łopatkę wieprzową. Są to dobre źródła białka dla twojego mruczka.
Wątroba wieprzowa stanowi wspaniałe źródło żelaza. Jest to jeden z najważniejszych minerałów. Uniemożliwia anemii. Z małą ilością żelaza może wiązać się także apatia u kota.
Łopatka wieprzowa na dodatek dostarcza żelaza i fosforu. Fosfor - oprócz funkcji budulcowej – utrzymuje pH krwi. Niedobór tego minerału może skończyć się częstym łamaniem kości poprzez zwierzę.
Potas wpływa na system nerwowy, pracę mięśni i mózgu. Jego niedobór może objawiać się nienaturalnym pragnieniem. Zwierzę będzie w dodatku raczej niechętnie przemieszczało się. Zagwarantuje odpowiednią budowę kości. Powiększa pobieranie tlenu poprzez mięśnie. Kot potrzebuje go, aby jego serce właściwie pracowało.
Kwasy omega-3 wyróżniają się właściwościami przeciwzapalnymi. Mogą również wpływać pozytywnie na wątrobę czy serce.
Bataty mogą prawidłowo oddziaływać na wzrok. Dodadzą twojemu pupilowi energii. Witamina D3 zadba o wytrzymałość kota. W związku z jej niedoborem twój podopieczny może mieć mniej energii i siły do zabawy, a jego zęby i układ nerwowy będą w gorszej kondycji. Witamina E poprawia krzepnięcie krwi. Jej niedobór może skutkować mniejsza płodnością, paraliżem mięśni czy zmianami skórnymi.
FARMINA Vet Life Hypoallergenic Pork & Potato to nieprzeciętna mokra karma, która jest wolna od glutenu, soi czy laktozy. To komponenty, których lepiej unikać w diecie. Mogą wywoływać alergię/nietolerancję pokarmową.
parametry FARMINA Vet Life Hypoallergenic Pork & Potato:wątroba wieprzowa (25%), łopatka wieprzowa (15%), skrobia z batata (8%), nasiona komosy ryżowej ekstrahowane, olej z ryb, siemię lniane, celuloza sproszkowana, węglan wapnia, fruktooligosacharydy (0.6%), chlorek potasu, siarczan wapnia dwuwodny, fosforan jedno-, dwuwapniowy, chlorek sodu. Źródło białka: wątroba wieprzowa, łopatka wieprzowa. Źródło węglowodanów: skrobia z batata, nasiona komosy ryżowej ekstrahowane
Analizabiałko ascetyczne 6.50%; tłuszcz surowy 3.50%; włókno ascetyczne 0.50%; popiół minimalistyczny 1.70%; wilgotność 80.00%; wapń 0.25%; fosfor 0.23%; sód 0.13%; potas 0.16%; magnez 0.013%; kwasy tłuszczowe Omega-3 0.50%; kwasy tłuszczowe Omega-6 1.20%; LA 1.10%; EPA+DHA 0.28%; EPA 0.13%; DHA 0.15%
Dodatki na 1 kg:Witaminy, prowitaminy i inne chemicznie zdefiniowane substancje o podobnym działaniu: Witami...