równocześnie w aromacie, jak i w smaku tej kawy wyczuwalna jest subtelna słodycz i powoli rozwijające się nuty dzikich truskawek. Kawa jest wyjątkowo lekka: w przygotowanym napoju nie ma ani goryczy, ani kwasowości. Po wypiciu filiżanki na podniebieniu pozostaje słodki posmak. Mieszanka ta stanowi genialne połączenie kaw pochodzących z rozmaitych regionów - Etiopii, Hondurasu, Brazylii i Gwatemali - a kluczowe nuty smakowe są wynikiem zastosowania odmiany pochodzącej z afrykańskiego regionu Kivu. Pomiędzy Kongo a Rwandą leży jezioro Kivu, a tuż obok, w górach, rosną najwyższej jakości ziarna kawy. Pokaźna wysokość nad poziomem morza, bogate gleby i tropikalny klimat nadają kawie mocny, soczysty smak i błogi, długofalowy posmak. Elementy: mielona kawa palona. Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.