chwilowy brak towaru
Legutko
Kiełki rzodkiewki mają ostry, pieprzny smak - niemal identyczny jak korzeń rzodkiewki. Kiełki rzodkiewki mają dwa razy więcej witaminy C aniżeli korzeń rzodkiewki. To świetny lek na przeziębienia, dzięki szerokiej ilości witaminy C unosi wytrzymałość organizmu. Na dodatek kiełki rzodkiewki mają działanie wykrztuśne, a dzięki obfitej zawartości siarki mają prawidłowe działanie na skórę, włosy i paznokcie.
W czasie kiełkowania skategoryzowane w nasionach elementy odżywcze pod wpływem wilgoci, temperatury, a głównie enzymów ulegają przemianom w związki prosto i błyskawicznie przyswajalne przez organizm. Zawartość tych wszystkich substancji i związków powoduje, iż spożywanie kiełków wpływa na wytwarzanie niepodatności w organizmie. Kiełki powinno spożywać się systematycznie do kanapek, surówek lub pojadania w ciągu dnia.
Waga netto: 20g