chwilowy brak towaru
Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 24 cm:
Kai Yanagiba Wasabi to długi, szczególnie cienki nóż z ostrym czubkiem o zarysie liścia wierzby, genialnie nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to typ noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).
Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią produkowaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez użycie antybakteryjnych parametry bambusa.
Ostrze wytwarzane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu między elementami noża.
Noże KAI wykorzystywane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.
Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.
"""