Kai wasabi black nóż yanagiba 24 cm

chwilowy brak towaru

  • Producent: Kai
  • Kategoria: Noże kuchenne
  • Długość noża: 240 mm

Kai Wasabi Black Nóż Yanagiba 24 cm:

  • długość ostrza 24 cm
  • stal wysokowęglowa Daido 1K6 o matowym wykończeniu
  • twardość stali 57 - 59 HRC
  • Rękojeść - bambus - polipropylen - stalowy zacisk
  • ostrze jednostronnie ostrzone
  • zalecane mycie ręczne

Kai Yanagiba Wasabi to długi, szczególnie cienki nóż z ostrym czubkiem o zarysie liścia wierzby, genialnie nadający się do plastrowania i filetowania ryb. Yanagiba lub Yanagi (?wierzbowe ostrze?) to typ noża, który wywodzi się z zachodniej Japonii (region Kansai).

Wasabi Black to kolekcja noży firmy KAI z czarną rękojeścią produkowaną z połączenia bambusa z polipropylenem. Rękojeść zaprojektowana tak, by zapewnić najwyższy poziom higieny poprzez użycie antybakteryjnych parametry bambusa.

Ostrze wytwarzane z polerowanej stali kutej o twardości 58 HRC jest kompletnie obejmowane przez rękojeść co uniemożliwia gromadzeniu się brudu między elementami noża.

Noże KAI wykorzystywane są przez najmocniej wymagających szefów kuchni i pasjonatów gotowania. Przez lata zachowują najlepsze parametry stali czyli ostrość, twardość i odporność. Ostrza każdego z noży wyprodukowane są z bardzo twardej stali z domieszką węgla i kobaltu.

Produkty Kai mają status najkorzystniejszych produktów w Japonii oraz na całym świecie i cieszą się wielkim podziwm. Założona w 1908 r w Seiki firma Kai ma już ponad 100 lat, co scala się z doświadczeniem oraz wypracowaną przez lata perfekcją i tradycją.

"""

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Noże kuchenne