Victorinox Swiss Classic to linia noży zaprojektowana dla profesjonalistów. Wyśmienite wykonanie i precyzyjnie dostosowane materiały, w tym nadzwyczaj twarda walcowana stal nierdzewna, sprawiają, że te kuchenne narzędzia zadowolą nawet najbardziej wymagających. Sprawdzą się zarówno w rękach profesjonalistów, jak i amatorów.
Nóż do pomidorów Victorinox – ząbkowane ostrze i bezpieczeństwoNóż do pomidorów z ząbkami Victorinox ma długą na jedenaście centymetrów głownię. Jej ząbkowane ostrze pokroi nie tylko miękkie warzywa,spełni oczekiwania perfekcyjnie także przy krojeniu pieczywa. Cięcia nie uszkodzą krojonych produktów i pozostawią wykwintne, równe brzegi. Warto wspomnieć, że czubek noża zaokrąglono, dzięki czemu przypadkowe skaleczenie jest mniej prawdopodobne. Czyni to z Victorinoxa narzędzie bardzo bezpieczne.
nadzwyczajna stalDo produkcji noża Szwajcarzy wykorzystali nierdzewną, walcowaną stal. Materiał jest wytrzymały na uszkodzenia mechaniczne, łatwo daje się czyścić. Nie wpływa też nas smak i zapach przygotowywanych potraw.
Nóż można bez obaw myć w zmywarce oraz sterylizować. Należy pamiętać, że tego typu zabiegi niszczą znajdujące się na ostrzu mikroorganizmy i pomagają zachować, tak ważna w kuchni, higienę.
wyjątkowo prawidłowe wyważenie i wyprofilowany chwyt powodują, że krojenie przebiega gładko. Jeśli dodać do tego niewielką wagę noża i chropowatą fakturę rękojeści, to prosto można dostrzec, że z pomocą tego narzędzia nawet początkujący kucharz bez problemów poradzi sobie z kuchennymi wyzwaniami.
cechy noża do pomidorów Victorinox