BioTech USA Iso Whey Zero 908g - idealny w smaku i przyswajalności wysokobiałkowy suplement diety, który powstaje w warunkach zapewniających zachowanie wszelkich koniecznych mikrofrakcji białkowych. Jest to najlepsze jakościowo białko w postaci izolatu, cykl pozyskania z serwatki jest przeprowadzony w niskich temperaturach i dzięki czemu białko to nie podlega procesowi denaturacji. Użyty w produkcie ekologiczny Native Whey Isolate to towar wolny od antybiotyków i skażeń chemicznych, ponieważ pochodzi od mleka krów wypasanych na łąkach, karmionych trawami, a nie paszą z GMO. Jest też produktem pozbawionym laktozy - co na dodatek jest znacznym argumentem, bo dzięki czemu
BioTech USA Iso Whey Zero 908g nie powoduje sytuacji dyskomfortowych w trakcie procesów trawiennych. Towar nie zawiera w dodatku glutenu, cukru i oleju palmowego. Wartość biologiczna
BioTech USA Iso Whey Zero to współczynnik BV 159 - praktycznie najwyższy z realnych do osiągnięcia w produktach białkowych. Kolejną zaletą jest wysoka zawartość aminokwasów esencjonalnych w tym z BCAA (na dodatek uzupełnionych wolną formą tych aminokwasów). Zawartość białka w tej ekskluzywnej odżywce to aż 84%, dodając do tego jeszcze pyszny smak otrzymujemy odżywkę która może być niezbędnym elementem dla budowy wysokiej jakości suchej masy mięśniowej.
BioTech USA Iso Whey Zero spełni oczekiwania w dodatku genialnie w procesie redukcji tkanki tłuszczowej, produktywnie będzie przeciwdziałać efektom katabolicznym w organizmie, a dzięki właściwościom nasilającym tempo przemiany materii produktywnie pomoże w redukowaniu tkanki tłuszczowej. Organizm osoby regularnie trenującej kilkukrotnie powiększa użycie białek / aminokwasów, więc i zapotrzebowanie w codziennej diecie na białko powiększone jest choćby trzykrotnie. Iso Whey Zero jest produktem wolnym od kontrowersyjnego w użyciu aspartamu.
BioTech USA Iso Whey Zero poleca się: - sportowcom mistrzowskim, amatorom, ludziom aktywnym i po chorobach (wymagającym rehabilitacji)
- każdemu kto chce rozbudować czystą masę mięśniową albo utrzymać jej wysoki poziom
- osobom odchudzającym się, nad wyraz chcącym zachować jędrną i estetyczną sylwetkę
- tym, którzy cierpią na nietolerancję laktozy (zaw. Laktozy poniżej 0,1 g) i chcą dostarczać pełnowartościowe białko z serwatki, bez efektów w postaci dolegliwości trawiennych
- poszukującym prędko przyswajalnego białka w celu regeneracji potreningowej
- osobom trzymającym niskokaloryczną dietę z niskim udziałem węglowodanów, które szukają alternatywy dla słodyczy
BioTech USA Iso Whey Zero to: - artykuł lekkostrawny
- nie zakwasza organizmu
- idealne źródło budulca dla mięśni
- najwyższa jakość i przyswajalność
- wygodne uzupełnienie białka w codziennej diecie
- dopełniające wzbogacenie aminokwasami w wolnej formie
- wyśmienite dla osób regularnie trenujących sporty siłowe lub wytrzymałościowe
PROFIL AMINOKWASOWY (w porcji 100 g Iso Whey Zero)
Aminokwasy potrzebne/esencjonalne (EAA) - 42,8 g
[w tym aminokwasy rozgałęzione (BCAA) - 19.6 g]
- walina
- izoleucyna
- leucyna
- histydyna
- lizyna
- metionina
- fenyloalanina
- treonina
- tryptofan
Aminokwasy częściowo konieczne (CAA) - 26.4 g
- tyrozyna
- arginina
- cysteina
- prolina
- glutamina i kwas glutaminowy
Aminokwasy nie-esensjonalne (NAA) - 18.8 g
- alanina
- kwas asparaginowy
- seryna
- glicyna
składniki (na przykładzie smaku wanilia): izolat białka serwatki (mleko) 88%, izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyna sojowa), mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], L-glutamina 2.5%, aromaty, emulgator (lecytyny sojowe), substancje zagęszczające (karagen), guma ksantanowa, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna 0.2%, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna ) 0.1%, L-walina 0.1%, barwnik (tartazyna). Tartrazyna może mieć zgubny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci. Skład poszczególnych wersji smakowych może się różnić nieznacznie użytymi dodatkami, barwnikami, aromatami. Towar praktycznie pozbawiony laktozy i wolny od źródeł glutenu. Ze względu na miejsce produkcji może zawierać niezamierzoną, znikomą występowanie mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki, orzechów.
Zalecane dawkowanie: Porcję artykułu (25 gramów = 1 miarka / 2 czubate łyżki stołowe) należy zmiksować (przy użyciu szejkera, blendera, ewentualnie łyżeczką) w 200ml wody (albo mleka). Pić od 1 do 3 porcji dziennie. Spożywać bezpośrednio po treningu oraz między posiłkami, po przebudzeniu albo przed snem. Pij Iso Whey Zero regularnie, żeby stymulować organizm do kształtowania sportowej, estetycznej i zdrowej sylwetki. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez Sklep TITANIUM SPORT ©. Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. O prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. Z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. Zm.)