Okap centralny E6120/1200/1200 produkowany ze stali nierdzewnej asygnowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z pomieszczenia kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok urządzeń kuchennych zgromadzonych pośrodku wnętrza kuchennego. Standardowo okap jest zaopatrzony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
duży dobór wymiarów pozwala na wybór właściwego okapu dla każdego wnętrza kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, aby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10-20 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, iż okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Standardowo okap nie jest wyposażony w oświetlenie oraz wentylator. Przekazana średnica króćca jest polecaną katalogowo średnicą króćca wylotowego.