Okap centralny E6120/1200/1700 wytworzony ze stali nierdzewnej dedykowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z pomieszczenia kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok maszyn kuchennych zgromadzonych pośrodku pomieszczenia kuchennego. Standardowo okap jest wyekwipowany w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci i króćce przyłączeniowe.
znaczny dobór rozmiarów umożliwia dobór właściwego okapu dla każdego pomieszczenia kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, aby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10-20 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Standardowo okap nie jest wyekwipowany w oświetlenie oraz wentylator. Podana średnica króćca jest sugerowaną katalogowo średnicą króćca wylotowego.