Okap centralny E6120/1200/1900 produkowany ze stali rdzoodpornej dedykowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z pomieszczenia kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok sprzętów kuchennych skategoryzowanych pośrodku wnętrza kuchennego. Standardowo okap jest wyekwipowany w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
znaczny dobór wymiarów umożliwia dobór właściwego okapu dla każdego wnętrza kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, by okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10-20 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, iż okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Standardowo okap nie jest wyposażony w oświetlenie, a także wentylator. Podana średnica króćca jest polecaną katalogowo średnicą króćca wylotowego.