Okap centralny E6120/1300/1700 wyprodukowany ze stali rdzoodpornej przeznaczony do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok maszyn kuchennych zebranych pośrodku wnętrza kuchennego. Standardowo okap jest zaopatrzony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
wielki dobór rozmiarów pozwala na dobór właściwego okapu dla każdego wnętrza kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, by okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10-20 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Standardowo okap nie jest wyekwipowany w oświetlenie i wentylator. Przekazana średnica króćca jest polecaną katalogowo średnicą króćca wylotowego.