Okap stworzony ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej dedykowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z pomieszczenia kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok sprzętów kuchennych skatalogowanych pośrodku pomieszczenia kuchennego. Standardowo okap jest zaopatrzony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
znaczny dobór rozmiarów umożliwia wybór właściwego okapu dla każdego pomieszczenia kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, by okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Uwaga:
Okapy nierdzewne są realizowane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.