Okap wytwarzany ze stali rdzoodpornej chromowo-niklowej dedykowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok urządzeń kuchennych skategoryzowanych pośrodku pomieszczenia kuchennego. Standardowo okap jest wyekwipowany w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci i króćce przyłączeniowe.
spory dobór wymiarów umożliwia wybór właściwego okapu dla każdego pomieszczenia kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, by okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Uwaga:
Okapy nierdzewne są wykonywane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.