Okap wytworzony ze stali rdzoodpornej chromowo-niklowej dedykowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok urządzeń kuchennych zgromadzonych pośrodku wnętrza kuchennego. Standardowo okap jest wyposażony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
szeroki wybór wymiarów pozwala na dobór właściwego okapu dla każdego pomieszczenia kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, aby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, iż okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Uwaga:
Okapy nierdzewne są realizowane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.