• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Okapy gastronomiczne
Okap centralny E6110/1700/1700 wytworzony ze stali rdzoodpornej asygnowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok sprzętów kuchennych zebranych pośrodku wnętrza kuchennego. Standardowo okap jest wyekwipowany w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
szeroki dobór rozmiarów zezwala na dobór właściwego okapu dla każdego pomieszczenia kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, żeby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10-20 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, iż okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Standardowo okap nie jest wyekwipowany w oświetlenie i wentylator. Przekazana średnica króćca jest polecaną katalogowo średnicą króćca wylotowego.

Uwaga:

Okapy nierdzewne są wykonywane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Okapy gastronomiczne