• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Okapy gastronomiczne
Okap wytwarzany ze stali nierdzewnej chromowo-niklowej przeznaczony do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok maszyn kuchennych skatalogowanych pośrodku pomieszczenia kuchennego. Standardowo okap jest wyposażony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci i króćce przyłączeniowe.
szeroki dobór wymiarów umożliwia dobór właściwego okapu dla każdego pomieszczenia kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, aby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, iż okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.

Uwaga:

Okapy nierdzewne są realizowane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Okapy gastronomiczne