• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Okapy gastronomiczne
Okap centralny E6110/3500/1000 wytwarzany ze stali nierdzewnej dedykowany do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok maszyn kuchennych zgromadzonych pośrodku wnętrza kuchennego. Standardowo okap jest zaopatrzony w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci, a także króćce przyłączeniowe.
znaczny wybór rozmiarów umożliwia dobór właściwego okapu dla każdego wnętrza kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, żeby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10-20 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Standardowo okap nie jest wyposażony w oświetlenie oraz wentylator. Podana średnica króćca jest rekomendowaną katalogowo średnicą króćca wylotowego

Uwaga:

Okapy nierdzewne są wykonywane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Okapy gastronomiczne