Okap wytworzony ze stali rdzoodpornej kwasoodpornej OH18N9 przeznaczony do wychwytywania i odprowadzania zapachów, pary i nadmiaru ciepła z wnętrza kuchni. Okap montuje się centralnie nad blok urządzeń kuchennych zebranych pośrodku wnętrza kuchennego. Standardowo okap jest wyekwipowany w tzw. Łapacze tłuszczu, czyli filtry wychwytujące tłuszcz (główny nośnik zapachów), kranik spustowy do usuwania nadmiaru tłuszczu i wilgoci i króćce przyłączeniowe.
obszerny dobór rozmiarów umożliwia dobór właściwego okapu dla każdego wnętrza kuchennego. Przy zakupie okapu zaleca się taką wielkość, aby okap obejmował urządzenia z zapasem co najmniej 10 cm z każdej strony. Należy także pamiętać, że okap można zamontować na wysokości około 2 m od podłogi.
Uwaga:
Uwaga! Okapy nierdzewne są realizowane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniamy przy złożeniu zamówienia.