Patelnia z wyjątkowo trwałą warstwą granitową.
- nadaje się do wszystkich rodzajów kuchni: gazowych, elektrycznych, ceramicznych, halogenowych i indukcyjnych.
- Potrójna warstwa marmurowa.
- niezwykle oporna na zarysowania.
- Można na niej przygotować pyszne i zdrowe potrawy, które nie utracą soczystości i walorów odżywczych.
parametry:
rozmiar: ⌀20cm
Granitowa powłoka non-stick jest wzbogacona miałem granitowym, dzięki czemu uzyskuje większą twardość. Jest twardsza aniżeli teflon, lecz przy tym zachowuje jego mocne strony: nie przypala, dobrze rozprowadza ciepło. Łączy atuty naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie atuty teflonu, ale jest bardziej wytrzymała na uszkodzenia, przewyższa w tym choćby powłoki ceramiczne. Ten wariant garnków i patelni pozwala też na smażenie przy użyciu niewielkiej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.