Patelnia grillowa pokryta warstwą granitową z linii Granit Diamond Line
Masywna aluminiowa budowa zapewnia prędkie, równomierne ogrzewanie, a nierdzewne i niepodatne na odkształcenia dno powoduje, że naczynia kuchenne są kompatybilne z każdą płytą cieplną, też indukcyjną.
3-warstwowa powłoka granitowa proponuje nieszablonową solidność i nie wymaga wielkiej ilości tłuszczu lub oleju, co umożliwia zdrowsze gotowanie, produktywne uwalnianie części i bezproblemowe, nieskomplikowane czyszczenie.
Uchwyty silikonowe pozostają chłodne w dotyku, zapewniając bezpieczne i wygodne trzymanie.
Specyfikacja towaru:
Materiał: kute aluminium wysokiej jakości, dno ze stali szlachetnej ferromagnetycznej
wymiar: 25cm x 28 x 5,3cm
Kolor: czarny / pomarańczowy
Potrójna granitowa warstwa nieprzywieralna, bardzo wytrzymała na uszkodzenia
Wolna od destrukcyjnych związków PFOA, kadmu i ołowiu
Silikonowy uchwyt typu SOFT TOUCH
Można myć w zmywarce
Do wszystkich rodzajów kuchenek: gazowa, elektryczna, ceramiczna, halogenowa, indukcyjna
Dno ferromagnetyczne
System TURBO INDUCTION (bardzo szybko nagrzewają się) 35% oszczędność energii
warstwa granitowa jest to warstwa teflonowa wzbogacona miałem granitowym, dzięki temu uzyskuje pokaźniejszą twardość. Jest twardsza aniżeli teflon, lecz przy tym zachowuje jego zalety: nie przypala, korzystnie rozprowadza ciepło. Łączy mocne strony naczyń żeliwnych i teflonowych. Ma wszelkie atuty teflonu, ale jest bardziej niepodatna na uszkodzenia, przewyższana w tym nawet powłoki ceramiczne.
Granitowa powłoka powoduje, że naczynia są wyjątkowo oporne na wszelkie zarysowania i trwałe. Ten rodzaj garnków i patelni pozwala także na smażenie przy użyciu niewiele znaczącej ilości tłuszczu, ponieważ naczynie rozgrzewa się podobnie do kamienia i oddaje ciepło całą swą powierzchnią.
kompozycja aluminiowego korpusu i ferromagnetycznego dna pozwala na stosowanie na kuchni indukcyjnej oraz na wszelkich innych rodzajach kuchni i wykorzystywania najkorzystniejszych parametry akutermicznych odlewanego aluminium na wszystkich kuchenkach i płytach cieplnych. Możliwość gotowania/smażenia w temperaturze do 240°C.