od 249,00 PLN
[post_narrow]
Kuchnia włoska jest jedną z najistotniej specyficznych i rozpoznawalnych na całym świecie. Podobnie jak azjatycka. Pyszne mięsa, rewelacyjnie podsmażone warzywa, specjalne makarony czy ryż, a do tego niesamowicie aromatyczne sosy rybne, sojowe, ostrygowe… Chyba nie ma osoby, która choć raz nie miała z nimi do czynienia. Ballarini Lazise postanowiło więc umożliwić to widocznie częściej, bo w domu. Unikatowy wok z tej diamentowej linii to absolutny must-have każdego miłośnika chińszczyzny. Specjalna, 4-warstwowa powłoka o grubości 3.5 mm wzbogacona o diamentowe drobinki nie tylko nie pozwoli na przywieranie i przypalanie potraw, lecz też z łatwością się czyści zarówno pod bieżącą wodą jak i w zmywarce. Mocne, kute aluminium momentalnie i równomiernie rozprowadza ciepło równocześnie zapewniając solidność i wytrzymałość na zarysowania.
To, co konieczne a kuchni azjatyckiej, to bezpieczny uchwyt, pozwalający na ciągłe trzymanie i podnoszenie patelni przy jednoczesnym mieszaniu. Taka właśnie jest rączka woka Ballarini Lazise, pozostająca przyjemnie chłodna nawet przy wysokich temperaturach i zaopatrzona w praktyczny Thermopoint wskazujący trafne nagrzanie naczynia, ale i powiadamiający o wystygnięciu. Patelnia może być użytkowana na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym indukcyjnych. Zawdzięcza to specjalnej, opracowanej przez Ballarini technologii Radiant Induction, która dodatkowo zezwala na zaoszczędzenie energii. Chrupiąca kaczka? Kurczak słodko-kwaśny? A może aromatyczny makaron smażony z perfekcyjnymi warzywami? Nie wiadomo, co powiedzieć. Smacznego, Buon Appetito, a może 请享用?
cechy SZCZEGÓLNE:[/post_narrow]