Pojemniki GN ze stali rdzoodpornej marki Forgast to wszechstronne naczynia, które znakomicie sprawdzają się w profesjonalnych kuchniach. Ich charakterystyczne rozmiary użycie w zróżnicowanych urządzeniach gastronomicznych, takich jak piece konwekcyjno-parowe, bemary czy szafy chłodnicze. Dzięki wysokiej odporności na temperatury, pojemniki te nadają się zarówno do pieczenia, gotowania, smażenia, jak i mrożenia żywności.
Pojemnik GN 1/2 o głębokości 20 cm to znakomity dobór dla kuchni o sporym natężeniu pracy. Jego głębokość pozwala na przechowywanie i przygotowanie większych ilości potraw, takich jak gulasze, bigosy czy makarony. Wykonanie ze stali rdzoodpornej gwarantuje oporność na intensywne stosowanie oraz łatwość w utrzymaniu higieny.
Pojemnik gastronomiczny GN 1/2 eko o głębokości 20 cm wytworzony ze stali nierdzewnej. Zaokrąglone narożniki. Pojemnik rekomendowany do wszelkich zastosowań:
transport żywności w termosach
przechowywanie żywności w chłodniach i mroźniach
podgrzewanie potraw w bemarach i podgrzewaczach
obróbka żywności w piekarnikach i piecach konwekcyjno-parowych
Dzięki swojej objętości jest niezastąpiony w trakcie organizacji cateringu, bufetów czy imprez okolicznościowych.