RURKA FERMENTACYJNA SZKLANA Rurka fermentacyjna stanowi nieodłączny w tworzeniu najróżniejszych rodzajów alkoholu. Konieczne jest umieszczenie jej w naczyniu, w którym odbywa się proces fermentacji.
Można ją osadzić w pokrywie pojemnika fermentacyjnego bądź w korku balonu, tworząc w ten sposób wyjście dla gazów powstających w trakcie fermentacji. To zapobiega dostępowi powietrza do wnętrza balonu albo pojemnika fermentacyjnego.
użytkowanie: starczy umieścić ją w adekwatnie przygotowanym otworze naczynia, gdzie ma odbyć się cykl fermentacji. Należy część rurki napełnić świeżą wodą lub olejem. Ta ciecz działa jako bariera, blokując dostęp powietrza i niepożądanych skażeń z zewnątrz.
równocześnie, pod naporem gazów generowanych wewnątrz naczynia, umożliwia wymianę gazową. Solidne zamknięcie z rurką fermentacyjną jest niezbędne do właściwego przebiegu fermentacji. Rurka fermentacyjna jest narzędziem wszechstronnym, co oznacza, iż z powodzeniem połączysz ją do balonów, dymiaków, gąsiorów, dam, galonów czy pojemników fermentacyjnych.
dobrana do otworu znajdującego się w korkach gumowych do gąsiorów rurka oddziela fermentującą ciecz od powietrza i zanieczyszczeń i owadów rozmiary: Wysokość: 21 cm Szerokość: 4 cm