• Producent: Superbutelki
  • Kategoria: Pozostałe delikatesy

Browin Drożdże Gorzelnicze X-PURE 48 Turbo Pure 21,3% – 135 g na 25 litrów Drożdże gorzelnicze Browin X-PURE 48 Turbo Pure to profesjonalny towar dla osób oczekujących wysokiej efektywności i czystości procesu fermentacji.

przeznaczone do fermentacji 25 litrów roztworu cukru, pozwalają osiągnąć zawartość alkoholu do 21,3% w niedługim czasie. Perfekcyjne do domowej produkcji destylatów, win wysokoprocentowych i innych trunków. Cechy towaru: Szybka fermentacja – czas trwania od 24 do 48 godzin w zależności od temperatury i ilości cukru.

Wysoka czystość – niewielka liczba skażeń i niepożądanych aromatów. Wysoka produktywność – osiąga do 21,3% alkoholu z jednego nastawu. Profesjonalna receptura – drożdże połączone z pożywką i składnikami wspomagającymi fermentację.

Czysta moc i nieprzeciętna jakość — z Turbo X-Pure cykl fermentacji przebiega w sposób doskonały — szybko i efektywnie. Ten prekursorski artykuł to mieszanka dwóch wysokoalkoholizujących, aktywnych szczepów drożdży gorzelniczych i adekwatnie przypasowanej pożywki, wspomagającej ich rozwój.

Dzięki niej prosto przygotujesz w domowym zaciszu (wymagana temperatura fermentacji to 20-25 stopni) swoje ulubione nastawy cukrowe, owocowe i zbożowe. Turbo X-Pure to pionierski towar, który fermentuje, aż do 21,3%!

Jedna saszetka drożdży wystarcza na 25 L nastawu, a w zależności od oczekiwanej wartości alkoholu wystarczy dodać do niego od 6 do 9 kg cukru! Zaletą mieszanki Tubo X-Pure jest ponadto przebieg cyklu — z tymi drożdżami nie musisz przejmować się powstawaniem nieprzyjemnych zapachów podczas produkcji Twoich ulubionych trunków!

Sposób wykorzystania: Z tabeli poniżej wybierz typ fermentacji. Do pojemnika fermentacyjnego wsyp pierwszą porcję cukru i rozpuść ją w adekwatnej ilości letniej wody o temperaturze 25-30⁰C. Następnie wsyp całą zawartość torebki i starannie wymieszaj.

Tak przygotowany roztwór fermentuj przez określoną w tabeli ilość dni (zgodnie z wybranym wariantem), w temp. 20-25⁰C. Zachowanie optymalnej temperatury fermentacji jest warunkiem potrzebnym do osiągnięcia założonej zawartości alkoholu w nastawie.

wariant I II III IV Alkohol [%] 15 17 19 21,3 Cukier [kg] Porcja (I) 6 7 7* 7* Porcja (II) - - 1 2 Woda [L] 22 21 20 19 Dni 2 3-5 5-7 7-14 * - Dla nastawów z ilością cukru pokaźniejszą aniżeli 7 kg drugą porcję cukru dodaj ostrożnie po 24 godzinach.

Najlepiej dodać ok. 100g cukru i poczekać aż piana opadnie - następnie dodać resztę cukru. Zapobiegnie to wylaniu się nastawu. Uwaga: nastaw będzie się pienił! Dla uzyskania najkorzystniejszego efektu polecamy wyklarowanie nastawu po zakończeniu fermentacji.

Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Skład: drożdże, fosforan potasu, siarczan magnezu, węglan wapnia, chlorowodorek tiaminy. Waga: 135 g

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Pozostałe delikatesy