Drożdże do CYDRU SŁODKIEGO - CIDERINI SWEET 5g na 15-20 L Jedno opakowanie drożdży wystarcza na przygotowanie od 15 do 20 L cydru. Niezastąpione w cydrownictwie Do cydru z jabłek i nie tylko Do 9% alkoholu Proste w użyciu Sposób wykorzystania Drożdże CIDERINI SWEET są szczególnie proste w użyciu. Zawartość saszetki wymieszaj w 100 ml wody przegotowanej i wystudzonej do temp. 30°C, całość pozostaw na 20 min w temperaturze pokojowej. Po tym czasie roztwór wlej do pojemnika fermentacyjnego albo balonu z nastawem. Słuszna temperatura fermentacji to 15-30 poziomów. Elementy: drożdże Saccharomyces cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu. Uwaga! Do optymalnego przebiegu procesu fermentacji polecamy dodanie Pożywki z witaminą B1 (odszukasz w produkty powiązane) Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.