Drożdże Turbo FRUIT - specjalnie wyselekcjonowane i wysoko alkoholizujące (do 18%) drożdże asygnowane do fermentacji nastawów owocowych, ukierunkowane na uwydatnienie aromatów owoców użytych do fermentacji. Pakiet zawiera dawkę enzymów usprawniających fermentację owoców. Opakowanie na 25 litrów nastawu owocowego. Stosowna temperatura fermentacji 20-27*C, w temperaturze 25*C – czas fermentacji 4-6 dni. Należy pamiętać, by temperatura nastawu nie przekroczyła 35*C.dostać 18% alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym. Ilość cukru jaka należy wykorzystać to około 200-300g/1litr moszczu (w zależności od typu użytych owoców). Instrukcja: drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu o temperaturze około 30*C, następnie całość należy starannie wymieszać. Skład: drożdże szczep Saccharomyces Bayanus, pożywka, witaminy i mikroelementy, a także enzymy. Masa netto: 40 g