świetna chrupkość domowej pizzy Równomiernie oddaje ciepło na całej powierzchni funkcjonalne uchwyty ze stali nierdzewnej W pakiecie kamień i kolisty nóż do pizzy Kamień do pizzy z nożykiem w zestawie Kamień do pizzy RINGO w komplecie z krągłym nożem do krojenia pizzy. Kamień wytworzony jest z kordierytu, minerału znakomicie akumulującego ciepło. Ma okrągły kształt i średnicę 30 cm, a jego wykorzystywanie usprawniają stalowe uchwyty. Nóż do pizzy ergonomiczną rękojeść, a bezpieczne krojenie gwarantuje stalowa garda, która chroni dłoń podczas solidnego przyciskania ostrza. Przeznaczenie Rozgrzany kamień RINGO równomiernie oddaje ciepło, dzięki temu ciasto pizzy — niezależnie czy jest cienkie, czy grube — wychodzi idealnie chrupkie. Równocześnie wierzch pizzy nie jest przesuszony, pozostaje miękki i lekko wilgotny. Pizza pieczona na kamieniu w zwykłym piekarniku smakuje jak pieczona w prawdziwym kamiennym piecu. Przygotowaną pizzę można z łatwością pokroić na trójkątne porcje przy pomocy kolistego nożyka. Materiał Kamień stworzony jest z kordierytu, czyli naturalnego minerału, który jest oporny na wysokie temperatury i akumuluje dużą liczba ciepła. Uchwyty kamienia, a także nożyk zrobione są z wysokiej jakości stali. Nożyk ma drewniany uchwyt. Dane uzupełniające Kamień należy wkładać do zimnego piekarnika na dolnym albo środkowym poziomie i nagrzewać wraz z piekarnikiem. Po skończonym pieczeniu trzeba pozostawić go do wystygnięcia (nie wolno polewać zimną wodą). Kamień oraz nożyk do pizzy należy myć ręcznie.