Przyprawa Tajska z Kokosem i Solą Himalajską Przyprawa Tajska charakterystyka Marco Polo w swoich podróżach kulinarnych trafił ponadto do dalekiej Tajlandii. Kuchnia tajska jest niezwykłym połączeniem smaków i aromatów, gdzie słodycz łączy się z ostrością, a to wszystko jeszcze wzbogacona jest subtelnymi, świeżymi nutami ziół i cytrusów.Przyprawa naszej marki to idealna kompilacja przyprawa z dodatkiem wiórków kokosowych. Zapewniamy, że zaskoczy ona nie jednego poszukiwacza smaku w kuchni. Charakterystyka kuchni tajskiej
standardowy tajski posiłek obejmuje pięć głównych smaków: słony, słodki, kwaśny, gorzki i pikantny. Podczas gdy tajski posiłek, może być ostra dla obcego podniebienia – bardzo nie azjatyckiego podniebienia, jedzenie z tej części świata zagwarantuje równowagę wszelkich 5 wyżej wymienionych smaków. Co więcej, tajskie jedzenie to na ogół nieskazitelny wygląd posiłku, więc można się spodziewać barwnych sałatek, ryżu na parze o doskonale stożkowym , a także świeżych i egzotycznie wyglądających warzyw. Warto też wspomnieć iż pad thai jest narodowym daniem Tajlandii. Przyprawa Tajska – wyjątkowość niepowtarzalności smaków
Tym, co tak niezwykle różni tajskie jedzenie od innych kuchni, jest użycie kontrastujących smaków. Tajskie jedzenie w tym nasza przyprawa łączy ostre przyprawy ze słodkimi, lekkimi smakiem kokosa z świeżym cytrusów. Warstwowe smaki tajskiego jedzenia sprawiają, że każde danie wydaje się zupełnie unikatowe i to odróżnia je od potraw w innych kuchniach azjatyckich. Dzięki naszej przyprawie tajskiej jesteś wstanie nadać daniu ten typowy wątek
Historia kuchni tajskiej
Dawniej zwierzęta wodne, rośliny i zioła były niezwykle modnymi składnikami większości tajskich posiłków. Unikano pokaźnych ilości mięsa, częściowo dzięki buddyjskiemu pochodzeniu, a zamiast tego paski mięsa doprawiano ziołami i przyprawami albo gotowano albo pieczono, a następnie szatkowano. Tradycyjna kuchnia tajska polegała kiedyś na duszeniu i pieczeniu dania, albo jego grillowaniu. Jednak obszar, który jest teraz Tajlandią, Laosem, Birmą (Myanmar), Kambodżą i Wietnamem, został zasiedlony poprzez starożytnych Chińczyków około 1400 lat temu. Wraz z migracją Chińczyków do Azji Południowo-Wschodniej smażenie w głębokim tłuszczu stało się na tych terenach szczególnie popularne. Do czasów dzisiejszych konwencjonalnymi daniami tajskimi pozostają pad thai (smażony makaron) i khao pad (smażony ryż).