Blacha do pizzy o śr. 50 cm marki Forgast.
Blacha tworzona ze specjalnego rodzaj stali Bluesteel, gwarantującej nadzwyczajny efekty wypieku każdego rodzaju pizzy.
Do pakowania, transportu i przechowywania blachy są zabezpieczane przed korozją warstwą oleju. Przed ich pierwszym wykorzystaniem należy włożyć je do nagrzanego do temperatury. 150°C pieca w celu zlikwidowania oleju, którym są pokryte.
Blach nie zaleca się używać do pieczenia ciast zawierających zakwas, a także do przechowywania w nich produktów w komorach chłodniczych.
Z uwagi na materiał, z jakiego blachy są wytwarzane, nie należy ich wkładać pustych do nagrzanego pieca. Po ich użyciu, blachy należy czyścić za pomocą szczotki i naoliwionej miękkiej ściereczki.
Uwaga! Blach nie należy myć wodą ani substancjami żrącymi!
w sytuacji kontaktu z wodą, należy je momentalnie wysuszyć i zakonserwować. Po użyciu blachy należy przechowywać zakonserwowane (naoliwione) w miejscu suchym, z dala od substancji żrących. W szczególności jest to ważne, jeżeli są wykorzystywane sporadycznie. Unikać mechanicznego ścierania, a także nie stosować narzędzi mogących powodować zniszczenie powierzchni.