• Producent: ProfiChef
  • Kategoria: Regały i szafki gastronomiczne
  • Rodzaj: regał

Gastronomiczna zmywarka kapturowa do naczyń Smart ProfiChef PCZ-03100 z funkcją wyparzania asygnowana do mycia rodzaju naczyń w wielkich lokalach gastronomicznych.

Wysokość drzwi zezwala na mycie tac i pojemników GN i talerzy i półmisków o obszernych średnicach - maksymalnie o średnicy 45 cm, a także szkła do wysokości 42,5 cm.

Panel sterowania daje możliwość ustawienia wielu funkcji:
  • wybór języka komunikatów na wyświetlaczu.
  • Wyświetlanie temperatury pracy zmywarki.
  • Możliwość aktywacji sygnału dźwiękowego po zakończeniu procesu mycia.
  • Możliwość ustawienia samoczynnego zmywania po zamknięciu drzwi.
  • Wyświetlanie sumy wszystkich cykli mycia zmywarki.
  • Aktywacja dozowników płynów myjącego i płuczącego.

  • Możliwość ustawienia 4 programów mycia, z ustawieniem czasu cyklu, temperatury wody w zbiorniku (maksymalnie 65oC) i bojlerze (maksymalnie 92oC), szybkości dozowania detergentów:
    • lekki - 60 s (skuteczność mycia do 60 koszy na godz.)
    • standardowy - 120 s (skuteczność mycia do 30 koszy na godz.)
    • solidny - 180 s (skuteczność mycia do 20 koszy na godz.)
    • intensywny - 9 minut (wydajność mycia do 7 koszy na godz.)
  • ustawienia wymuszenia częstotliwości wymiany wody po określonej liczbie cykli

Funkcja Termostop komory mycia i bojlera - gwarantuje mycie w ustawionej temperaturze (proces nie zapoczątkuje się, jeśli temperatura wody w zbiorniku/bojlerze jest poniżej ustawionej wartości).

Funkcja samoczyszczenia - automatyczne czyszczenie komory mycia na koniec dnia po całkowitym opróżnieniu przy pomocy gorącej wody z bojlera.

Mycie naczyń w zmywarce odbywa się w temperaturze około 60ºC, natomiast wyparzanie – w temperaturze około 82-90ºC. Wskaźniki temperatury pracy bojlera i wanny myjącej. Możliwość automatycznego rozpoczęcia/zatrzymania procesu mycia przez zamknięcie/otwarcie kaptura. Zmywarka kapturowa PCZ-03100 może być zasilana zarówno ciepłą jak i zimną wodą (10-50º C).

Wykonanie zmywarki ze stali nierdzewnej gwarantuje utrzymanie najwyższych standardów higieny i upraszcza utrzymanie jej w czystości. Dysze przemywające i płuczące wytwarzane ze stali nierdzewnej. Głęboko tłoczona wanna i filtry wanny produkowane ze stali rdzoodpornej upraszczają utrzymanie czystości.

Zaleca się zamianę wody w komorze myjącej zmywarki co 20-30 cykli lub raz dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). Zaleca się jednak opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie w celu bardziej skutecznego wykorzystania wody w komorze myjącej.

Wyposażenie charakterystyczne zmywarki kapturowej PCZ-03100:

  • dozownik płynu nabłyszczającego
  • dozownik płyny przemywającego
  • 2 kosze na 12/18 talerzy 50x50 cm
  • kosz płaski na szkło 50x50 cm
  • 2 pojemniki na sztućce

użycie mistrzowskiej zmywarki w lokalu gastronomicznym (tj. Restauracja, kuchnia szkolna i przedszkolna, sala weselna, pizzeria, bar itp.) gwarantuje szybkie mycie sporej ilości naczyń, szkła i sztućców przy niewielkim zużyciu środków chemicznych. Dzięki zmywarce gastronomicznej oszczędzamy równocześnie czas jak i pieniądze przez co jej zakup zwraca się w krótkim czasie.

wytworzono w UE.

Uwaga:

Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu mistrzowskich środków chemicznych asygnowanych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W przypadku odpływu ściekowego w pomieszczeniu umieszczonego powyżej podłogi należy zamówić zmywarkę z pompą odpływu. Podwyższoną jakość mycia i ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.

Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu. Towar na zamówienie.

Produkty podobne

Produkty najpopularniejsze w kategorii Regały i szafki gastronomiczne