Gastronomiczna zmywarka kapturowa do naczyń Smart ProfiChef PCZ-03100 z funkcją wyparzania asygnowana do mycia rodzaju naczyń w wielkich lokalach gastronomicznych.
Wysokość drzwi zezwala na mycie tac i pojemników GN i talerzy i półmisków o obszernych średnicach - maksymalnie o średnicy 45 cm, a także szkła do wysokości 42,5 cm.
Funkcja Termostop komory mycia i bojlera - gwarantuje mycie w ustawionej temperaturze (proces nie zapoczątkuje się, jeśli temperatura wody w zbiorniku/bojlerze jest poniżej ustawionej wartości).
Funkcja samoczyszczenia - automatyczne czyszczenie komory mycia na koniec dnia po całkowitym opróżnieniu przy pomocy gorącej wody z bojlera.
Mycie naczyń w zmywarce odbywa się w temperaturze około 60ºC, natomiast wyparzanie – w temperaturze około 82-90ºC. Wskaźniki temperatury pracy bojlera i wanny myjącej. Możliwość automatycznego rozpoczęcia/zatrzymania procesu mycia przez zamknięcie/otwarcie kaptura. Zmywarka kapturowa PCZ-03100 może być zasilana zarówno ciepłą jak i zimną wodą (10-50º C).
Wykonanie zmywarki ze stali nierdzewnej gwarantuje utrzymanie najwyższych standardów higieny i upraszcza utrzymanie jej w czystości. Dysze przemywające i płuczące wytwarzane ze stali nierdzewnej. Głęboko tłoczona wanna i filtry wanny produkowane ze stali rdzoodpornej upraszczają utrzymanie czystości.
Zaleca się zamianę wody w komorze myjącej zmywarki co 20-30 cykli lub raz dziennie (zależne od stopnia zabrudzenia naczyń). Zaleca się jednak opróżnienie naczyń z resztek i wstępne ich opłukanie w celu bardziej skutecznego wykorzystania wody w komorze myjącej.
Wyposażenie charakterystyczne zmywarki kapturowej PCZ-03100:
użycie mistrzowskiej zmywarki w lokalu gastronomicznym (tj. Restauracja, kuchnia szkolna i przedszkolna, sala weselna, pizzeria, bar itp.) gwarantuje szybkie mycie sporej ilości naczyń, szkła i sztućców przy niewielkim zużyciu środków chemicznych. Dzięki zmywarce gastronomicznej oszczędzamy równocześnie czas jak i pieniądze przez co jej zakup zwraca się w krótkim czasie.
wytworzono w UE.
Uwaga:
Mycie w zmywarce gastronomicznej może się odbywać wyłącznie przy użyciu mistrzowskich środków chemicznych asygnowanych do zmywarek przemysłowych. Odpływ wody ze zmywarki standardowo odbywa się grawitacyjnie. W przypadku odpływu ściekowego w pomieszczeniu umieszczonego powyżej podłogi należy zamówić zmywarkę z pompą odpływu. Podwyższoną jakość mycia i ochronę przed osadzaniem się kamienia zapewni zamontowanie uzdatniacza wody.
Warunkiem 24-miesięcznej gwarancji jest wykonanie płatnego przeglądu urządzenia po 12 miesiącach od jego zakupu. Towar na zamówienie.