Ruszt do pieczenia ryb 41cm master grill mg147 marki Master grill party

chwilowy brak towaru

  • Producent: Master Grill Party
  • Kategoria: Ruszty

Ruszt do pieczenia ryb na grillu, długość 41cm - Pasja i sposób na realizację kulinarnych umiejętności.

Ryby przyrządzone na grillu węglowym, świetnie zachowują niepowtarzalny smak przyrządzanych potraw i aromat dymu.

Ruszt do pieczenia ryb służy do równomiernego opieczenia ryby i w łatwy sposób na obracanie jej na grillu. Artykuł jest małych rozmiarów, dlatego łatwo można go spakować do torby i wziąć na grilowanie w plenerze. Ruszt został wykonany ze stali chromowanej, która jest wytrzymałym materiałem i pozwoli na użytkowanie go poprzez długi czas.

  • Materiał - Stal chromowana
  • Uchwyt zezwalający podniesienie rusztu z rybą
  • Długość - 41 cm

{pomocn|przydatn)e wskazówki dotyczące grillowania:

  • Rozpalenie grilla może trwać około 20-30 minut, dlatego warto przystąpić do rozpalenia grilla z odpowiednim wyprzedzeniem.
  • Czas pieczenia jest tym dłuższy, im więcej produktów zostało wyłożonych na ruszt.
  • Ruszt na potrawy można umieścić na różnych wysokościach nad paleniskiem: im wyżej jest umieszczony, tym potrawy grillowanie są w niższej temperaturze.
  • Podczas grillowania sprawdzać okresowo stan potrawy, odwracając ją szczypcami max. 1-2 krotnie.
  • Dla uniknięcia zapalenia się wytapiającego się tłuszczu zaleca się odcinanie zbędnych kawałków tłuszczu z mięsa przed jego grillowaniem.
  • Należy zawsze myć ręce przed i po kontakcie z surowym mięsem, nie używać tych samych akcesoriów i pojemników do kontaktu z mięsem surowym i upieczonym.
  • Pieczenie większych ilości mięsa będzie ułatwione po jego nacięciu.
  • Posmarowanie potrawy cienką warstwą oleju jadalnego bądź oliwy (przed umieszczeniem na ruszcie) umożliwi równomierne przypieczenie.
  • Maksymalna masa żywności na ruszcie wynosi 1.5 kg. Grillowana żywność powinna być rozłożona równomiernie na całym ruszcie. Maksymalna masa żywności na podgrzewaczu wynosi 0,3kg.

Zakończenie pracy i przechowywanie:

  • Po skończonej pracy należy zawsze upewnić się, czy grill jest zimny.
  • Usunąć popiół z misy upewniając się, że żar wygasł i nie spowoduje pożaru w miejscu składowania.
  • Oczyścić i umyć ruszt.
  • Grill przechowywać w czystym i nie zawilgoconym pomieszczeniu.

Produkty najpopularniejsze w kategorii Ruszty