Stół roboczy prosty o rozmiarach 260x70x85 cm wykonany ze stali rdzoodpornej J4.
Stół roboczy to podstawowe wyposażenie fachowej gastronomii. Tworzony z blachy nierdzewnej o grubości 0,8-1 mm. Blat stołu wygłuszono płytą wiórową klejoną od spodu do blachy klejami spełniającymi wszystkie wymogi dotyczące kontaktu z żywnością. Zabezpieczenie płyty środkami wodoodpornymi powoduje, iż stół jest wytrzymały na działanie wilgoci. Stelaż stołu jest oparte na kształtownikach o profilu zamkniętym.
Wykonanie:
Standardowo stół jest realizowany z tzw. Rantem tylnym – listwą ogranicznikową o wysokości około 4 cm, która zabezpiecza przed zsuwaniem się odpadków z części roboczej w szczeliny przy ścianie kuchni. W zależności od ustawienia zaleca się zamawianie stołu roboczego w dodatku z rantem lewym lub prawym, co umożliwi utrzymanie czystości w kuchni. W sytuacji stołu, którego miejsce zaplanowano na środku kuchni w bloku urządzeń, najlepszym modelem będzie stół bez rantów.
Uwaga:
Stoły robocze nierdzewne są wykonywane na zamówienie. Czas realizacji uzgadniany przy złożeniu zamówienia.