Blacha do pizzy o śr. 20 cm producenta Forgast.
Blacha tworzona ze specjalnego typ stali Bluesteel, gwarantującej wyśmienity efekty wypieku każdego typu pizzy.
Do pakowania, transportu i przechowywania. Blachy są zabezpieczane przed korozją powłoką oleju. Przed ich pierwszym wykorzystaniem należy włożyć je do nagrzanego do temperatury. 150°C pieca w celu zlikwidowania oleju, którym są pokryte.
Blach nie zaleca się używać do pieczenia ciast zawierających zakwas, a także do przechowywania w nich produktów w komorach chłodniczych.
Z uwagi na materiał, z jakiego blachy są tworzone, nie należy ich wkładać pustych do nagrzanego pieca. Po ich użyciu, blachy należy czyścić przy pomocy szczotki i naoliwionej miękkiej ściereczki.
Uwaga! Blach nie należy myć wodą ani substancjami żrącymi!
w sytuacji kontaktu z wodą, należy je momentalnie wysuszyć i zakonserwować. Po użyciu blachy należy przechowywać zakonserwowane (naoliwione) w miejscu suchym, z dala od substancji żrących. W szczególności jest to ważne, jeżeli są używane sporadycznie. Unikać mechanicznego ścierania i nie stosować narzędzi mogących wywoływać zniszczenie powierzchni.